Training opkomen voor jezelf

Hoe creëer je meer zelfvertrouwen?

Opkomen voor je eigen mening? Het is je verdomde recht. Het staat zelfs gebeiteld in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. En toch is het soms zo moeilijk om nee te zeggen. Of om op te komen voor je behoeften zonder schuldgevoelens. Maar waarom? Omdat je overdonderd bent door andere meningen? Omdat je schrik hebt om af te gaan of iemand teleur te stellen? Nochtans, zet je jezelf op de eerste plaats, dan kom je er zoveel sterker uit. Tijdens deze training leer je je eigen behoeften serieus te nemen!

Je timmert via simulaties en interactieve oefeningen aan je zelfzekerheid. En je legt je innerlijke criticus het zwijgen op. Want geloof ons: jouw mening is wél evenveel waard als die van een ander. Daarna zoomen we verder in op het mentale stuk, assertief gedrag en communicatietechnieken om je grenzen te leren stellen. Maar altijd in een emotioneel veilige context. Klinkt te mooi om waar te zijn? Waar een wil is, is een weg. Onze training is een snelweg. Vlam je mee?

Een vogel die op een tak zit,
is nooit bang om die tak te breken.
Want hij legt zijn vertrouwen niet in de tak
maar in zijn eigen vleugels.
- Charlie Wardle

Zelfvertrouwen ontwikkelt zich in de kinderjaren

Herinner je je nog dat je als kind om hulp vroeg en je daarvoor teruggefloten werd? Dan zwijg je als volwassene wellicht ook nog vaak, voor de lieve vrede. Of dat je ouders je continu beschermden en je amper iets mocht? Dan leerde je nooit je eigen mening te vormen of om zelf initiatief te nemen. Nochtans belangrijk, want zelfvertrouwen ontwikkelt zich in die kinderjaren. Door een pijnlijke ervaring hebben we een besluit genomen, dat we als volwassene nog steeds geloven. Wordt het niet stilaan tijd om daar verandering in te brengen?

Je pad richting assertiviteit en zelfkennis


Dus, boost samen met ons je persoonlijke ontwikkeling! Want met onze eyeopeners en concrete tips leg je een nieuw pad. Een pad waarop je de juiste gedachten kiest richting meer moed en durf. Richting assertief gedrag. En communicatietechnieken om sneller op te komen voor jezelf. Kortom, richting zelfvertrouwen. Waardoor je jezelf niet langer vergelijkt met anderen. Na afloop van onze training keer je – via je pad – terug naar de echte wereld. Alleen sterker, met meer durf en vertrouwen in jezelf. Gevolg? Je drukt je een pak vlotter uit en je relaties worden hechter. Yes!

Het is niet jouw taak mij aardig te vinden.
Dat is mijn taak.
- Katie Byron

Leerdoelen

In een notendop: wat leer je tijdens de training?

Dat onzekerheid, angst of zelfs paniek het gevolg zijn van wat je denkt bij een bepaalde situatie.

Welke gedachten je tegenhouden om actie te ondernemen.

Dat beperkende gedachten leiden tot aanvallend, ontwijkend of passief gedrag. Hoe geraak je uit je fight, flight of freeze-reactie?

Hoe je de ander eerlijk vertelt wat je denkt, voelt en nodig hebt.

Hoe je bewust kiest voor gedachten die je zelfzeker doen voelen.

Hoe je nee moet zeggen tegen zaken die je niet wilt doen.

Je kan kiezen voor een halve dag of volledige dag training. De inhoud blijft hetzelfde. Maar kies je voor de korte versie? Dan ligt het tempo wat hoger. Tijdens een dagtraining oefenen we meer praktijkcases.

Praktische info

Lengte: een halve of hele dag

Aantal deelnemers: tussen 4 en 12

Taal: Nederlands of Engels

geen alt tekst beschikbaar