Training

Teambuilding Inzicht in jezelf & je collega's via het kernkwadrant

Ontdek elkaars kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën

Waarom erger jij je aan muggenzifters of krijg je de kriebels van luidruchtige collega’s? Misschien triggert die muggenzifter iets in jou. Jouw gebrek aan precisie of zorgvuldigheid bijvoorbeeld. Of werkt die luidruchtige collega op je zenuwen omdat je het zelf lastig vindt om op te komen voor jezelf. Geloof ons, je kan heel veel van anderen leren. Ze houden je een spiegel voor: datgene waar jij een bloedhekel aan hebt, legt jouw uitdaging bloot. Touché?

Volg onze actieve training vol eyeopeners en speelse oefeningen! Om jouw persoonlijke én professionele leven een stuk te vergemakkelijken. En dat allemaal via het kernkwadrant van Daniel Ofman. Zo krijg je inzicht in de sterktes, aandachtspunten en groeimogelijkheden van jezelf en je collega’s. Gevolg? Je zal de dynamiek van het team beter kunnen inschatten, en nóg beter kunnen samenwerken. Hallelujah! Een teambuilding met inhoud. 

Overreageer je op een uitspraak
of het gedrag van iemand anders?
Wees dan maar zeker dat je iets ongewensts van jezelf
op het spoor gekomen bent.
- Jeremiah Abrams

Zelfbewust worden

Eureka! Na onze teambuilding ken je jezelf en je collega's een pak beter. Confronterend? Kan zijn, maar … Het zal lonen. Want weet dit: jouw valkuilen zijn eigenlijk niets anders dan prachtige kwaliteiten. Maar dan in overdrive. Zoals drammerigheid. Dat is gewoon te veel daadkracht. Of ben je opnieuw perfectionistisch bezig? Besef dan dat je het gewoon té goed wilt doen. Hoe beter je dit mechanisme bij jezelf herkent, hoe sneller je jezelf kan bijsturen. Klinkt het allemaal complex? Wees gerust, we zullen er samen aan werken. Zelfkennis, het begin van alle wijsheid en groei.

Het kernkwadrant van Ofman

Het kernkwadrant geeft je niet enkel inzicht in jezelf. Het helpt ook om je collega’s beter te begrijpen. Want amai, hij stopt maar niet met babbelen. En zij daar is zo arrogant. Herkenbare reacties, zo af en toe? Wel, wij leren je hoe je de ander op een constructieve manier aanspreekt als iets jou stoort. En wat de positieve intentie achter iemands gedrag is. Want kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën hangen allemaal aan elkaar vast. We verkennen ze samen, al doende. Stoefen zonder gêne over waar je steengoed in bent? Of de vuile was buiten hangen zonder dat iemand ooit te weten komt over wie het gaat? Je mag eens all the way gaan!

Besef dat wanneer je naar iemand wijst
er één vinger naar de ander is gericht
en drie vingers naar jezelf.

Leerdoelen

In een notendop: wat leer je tijdens deze teambuilding?

Hoe iemands kernkwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie zich ten opzichte van elkaar verhouden.

Hoe je je kernkwaliteit ontdekt.

Welke valkuil er op de loer ligt.

Wat jouw uitdaging is.

Wat je allergie over jezelf vertelt.

Hoe je op een constructieve manier feedback geeft als je je aan een eigenschap van de ander ergert.

Je kan kiezen voor een halve dag of volledige dag training. De inhoud blijft hetzelfde. Maar kies je voor de korte versie? Dan ligt het tempo wat hoger. Tijdens een dagtraining oefenen we meer praktijkcases.

Praktische info

Lengte: een halve of hele dag

Aantal deelnemers: tussen 4 en 12

Taal: Nederlands of Engels