Frederik Imbo

Frederik Imbo richtte in 1999 Imboorling op. Voorafgaand voltooide hij een theateropleiding aan het Conservatorium van Gent en acteerde in tal van tv-series en films. Ook behaalde hij een Master Practitioner in Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) en volgde een tweejarige opleiding ‘Transpersoonlijke Coaching en Counseling’. Daarna verdiepte hij zich jarenlang in verbindende communicatie, o.a. in de VS bij de grondlegger van Geweldloze Communicatie Marshall Rosenberg. Frederik is ook gecertificeerd trainer Insights Discovery. Zijn TEDx talk ‘How not to take things personally’ is met 17 miljoen views de meest bekeken Belgische TEDx talk ooit en staat op de 21e plaats wereldwijd.

Frederik Imbo - spreker, trainer, coach bij Imboorling

Kernwoorden en passies

direct – enthousiast – gedreven – speels – gevoelig


voetbalscheidsrechter – diepzinnige gesprekken voeren – wellness – fietsen – wandelen – podcasts beluisteren – lekker eten – spelletjes spelen

Favoriet werkwoord

“Praten. Pittig discussiëren. Open zijn over wat je denkt en voelt. Het hart op de tong. Pas dan krijg je gesprekken die ergens over gaan. Die ertoe doen. Of ik nu aan het tafelen ben met vrienden, een opleiding geef, of op het voetbalveld sta, interacties met mensen voeden me. Ik geniet intens als ik verbinding met iemand voel. Openhartige babbels waarin ieder zijn kwetsbaarheid laat zien. Magische momenten.”