Traject:

enthousiast spreken voor een groep

Zo laat je je presentatie knallen

Je hebt een fantastisch idee, een briljant plan, een strategisch concept ...
Alleen, de enige die dat weet, dat ben jij. Want je idee verkopen voor een groep collega’s is een brug te ver. Laat staan online je verhaal doen voor een raster uitgestreken gezichten. De gedachte alleen al verlamt je. En dat begrijpen we. Je bent ook niet de enige. De beste ideeën sneuvelen niet in de groep, maar in het hoofd van mensen. Uit angst om ze te delen. Maak daar komaf mee!
Wie wil groeien en impact wil hebben, die moet die drempel over. En dat kan.
Oefening baart (spreek)kunst. Met de juiste technieken, blaas je iedereen omver. Jezelf nog het meest.

Trukendoos met technieken

Het charisma van Barack Obama? Yes we can! Een publiek dat aan je lippen hangt en niet meer wil lossen? Wij kunnen dat. Allemaal binnen handbereik als je de juiste technieken inoefent. Want onthoud vooral dit: het belangrijkste instrument dat ben je zelf.

Ontdek hoe je met je lichaam, met je stem, met humor, anekdotes, interactie met out-of-the box ideeën je verhaal krachtig kan overbrengen. Ontspannen, alsof je dat al jaren doet.

Inspiratiesessie: enthousiast spreken voor publiek

Je publiek staart je aan alsof je Chinees spreekt. Je stelt een vraag, maar de respons blijft uit. Je twijfelt aan jezelf, te saai of wat? Weet één ding: jij bent allesbehalve saai maar de manier waarop je je verhaal brengt kan beter. Daar bestaan technieken voor. Enkele basic lifehacks die van jou een betere spreker maken. Kom ze ontdekken tijdens deze wervelende interactieve presentatie. Hoe maak je connectie met je publiek? Hoe zet je je woorden kracht bij? Welke rol spelen intonatie en lichaamstaal? En hoe geven je slides jouw boodschap meer punch?

Alle technieken passeren de revue in herkenbare cases en gebracht door een geboren verteller. Het wandelende bewijs dat enthousiast spreken aanstekelijk werkt. De ideale kennismaking met onze trukendoos. Zin in meer? Volg dan de tweedaagse training waarbij je intens met alle technieken aan de slag gaat.

tot 50 deelnemers
3 uur
Nederlands, Frans en Engels
Frederik imbo zoom

Interactieve workshop: from boring to scoring

Je host een online meeting en het enige wat je ziet zijn afwezige gezichten op een vervelende achtergrond: geen emotie en nul interactie in de chat. Of erger, er haken deelnemers af of loggen uit. Vervelend en nefast voor je zelfbeeld. Laten we er iets aan doen. Omdat het beter kan. Met enkele eenvoudige tips en tricks leer je jezelf als spreker en je presentatie te pimpen.

From boring to scoring, dat is de weg die we tijdens deze twee interactieve workshops nemen. We starten bij de voorbereiding om dan – in een tweede workshop - je skills aan te scherpen. Je merkt het al: wil je écht impact, dan volg je best de twee opeenvolgende workshops. Maar je kan het ook houden bij één.

From boring tot scoring (workshop 1)

Wat zijn de valkuilen van een (online) presentatie en hoe voorkom je dat je erin trapt? Met een puike voorbereiding. Het begin van alles, ook van een mindblowing presentatie. Wat is het doel van je presentatie? Wie is je doelgroep? Hoe beheers je je spreektijd? Hoe structureer je je verhaal? ... Onze gereedschapskist staat klaar om samen met jou te oefenen. Want we blijven erop hameren: alleen al doende leer je.

tot 12 deelnemers
halve dag
Nederlands en Engels
online
From boring to scoring (workshop 2)

Weet je wat je wilt vertellen? Nu gaan we voor een ‘outstanding delivery’ van jouw verhaal. Hoe? Schaven, schrappen, polijsten. We halen het onderste uit de kan. Kan je presentatie nog pittiger? Met metaforen, storytelling, beeldmateriaal bijvoorbeeld. Zit er genoeg punch in je PowerPoint? En de technische kant, genoeg getest? Uiteraard oefenen we ook op lichaamstaal, stiltes, intonatie en het opbouwen van interactie ... Om te scoren moet alles kloppen. Alleen zo kom blijft je boodschap echt kleven.

20210712 DSCF4451

Tweedaagse training: enthousiast spreken

Spreken voor een grote groep, vergaderingen leiden, ideeën pitchen ... Doe je dat vaker dan gemiddeld? En lijden je humeur en je zelfbeeld er vaker dan gemiddeld onder? Tijd voor een training. Want opkijken tegen presentaties is niet meer dan normaal, klamme handen ook. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen. Presenteren met high impact? Daar gaan we voor! Tijdens deze tweedaagse training dompelen we je onder in de belangrijkste technieken: van contact opbouwen, oogcontact, stiltes, gebaren tot presenteren met slides. Er is maar één motto: ‘kom uit je comfortzone en durf te overdrijven'. That’s where the magic happens. Jij denkt misschien dat je het te bont maakt, maar je mededeelnemers zullen je aanmoedigen nog verder te gaan. Niet zomaar zonder grenzen. Je behoudt je authenticiteit. Altijd. Je blijft wie je bent maar zelfzekerder, rustiger, charismatischer ...

Dus je comfortzone? Laat die maar thuis. Hier zit je veilig maar uit je kot komen, is nodig. Om dan achteraf naar huis te keren als een spreker die met stem en taal iedereen inpakt. Spreekt en gij zult gehoord worden.

4 tot 8 deelnemers
2 dagen en feedbackmoment
Nederlands, Frans en Engels
live en online, in company en open voor individuele deelnemer
‘Daarenboven trainen we echt en blijft het geheel niet hangen in theoretische bespiegelingen’.
- Woord van de klant

Individuele sessie

Stel: je krijgt promotie. Een job zo hard op je lijf geschreven. Alleen: in je nieuwe functie sta je voortdurend in de spotlights, moet je constant het woord nemen ... En dat maakt je nerveus, verlamt je bijna. Maar met de juiste technieken, sta je sterker in je schoenen. Zeker als je samen met een trainer je kunt focussen op een facet waar je het meest op vast loopt.

Samen werken we op:

  • De juiste mindset: zelfvertrouwen en goesting versus spreekangst
  • Een gestructureerde voorbereiding: wat is het kader, je doel? Wie is je doelgroep? Hoe pimp je je slides op?
  • Uitblinken in spreektechnieken: oogcontact, houding, stiltes, hoe omgaan met moeilijke situaties ...

Of, je hebt de tweedaagse training gevolgd, maar je merkt dat het toch nog ergens aan schort. Een techniek die je in je eentje maar niet onder knie krijgt. Boek dan twee uur ongedeelde tijd met een coach. Eén-op-één om uit te spitten hoe je je impact als spreker kunt vergroten.

Andere trajecten: