Traject:

waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond

Communicatie anders bekeken

Luisteren met het hart is hard werken

Stel, je vertelt iets gepassioneerd aan je collega en die vat totaal niet wat jij bedoelt. Met van die ogen die staren. Kijken zonder knipperen.
Herkenbaar?
Of omgekeerd. Jij onderbreekt iemand abrupt omdat je wel weet wat er volgt. En dan krijg je dit: frustratie, ergernis, woede, stress ...
Hoe dat komt?
Omdat iedereen de behoefte heeft om echt gehoord te worden. Met de klemtoon op ‘echt’, zonder filter of ruis ertussen. We willen dat de ander met volle aandacht naar ons luistert en niet is afgeleid door bijvoorbeeld zijn of haar smartphone. Echt luisteren, is hard werken. Daarom komen ze met twee, je oren.

Echt luisteren kan je leren

Goed nieuws: je kan je oren trainen.
Wij samen met jou.
Eerst halen we alle ruis eruit. From scratch.
Je leert te lezen tussen de regels, verschillende boodschappen te ontcijferen, je eigen idee los te laten ...
Je leert dat luisteren meer is dan kennisnemen, meenemen, oppikken. We laten je in de spiegel kijken, je eigen communicatiestijl onder de loep nemen ... Confronterend? Kan zijn, maar om te klinken moet het eerst botsen. Alleen zo leg je je eigen blinde vlekken bloot. Leer je de ander echt kennen, wordt je wereld groter ... Presentator Larry King interviewde meer dan 50.000 gasten, hij dacht er zo over: ‘We leren niets van wat we te zeggen hebben, we leren van wat anderen te zeggen hebben’. Een slimmere en betere versie worden van jezelf, daar gaan we voor!

Inspiratiesessie: waarom we 2 oren hebben en
slechts 1 mond

Communiceer je recht voor de raap? Of eerder behoedzaam? Misschien weet je het niet eens. En da’s oké. Het hangt ook af van de situatie of van je gesprekspartner. Maar één ding is zeker: hoe groter je je bewust bent van je eigen communicatiestijl, hoe doelgerichter je communicatie verloopt. Geen monoloog, maar dialoog. Deze inspiratiesessie houdt je een spiegel voor. Wat zijn jouw valkuilen en blinde vlekken? Ontdek het samen met ons. We inspireren je met spitsvondige dialogen, verrassende humor en dagen je uit. Na deze sessie weet je voor de start van elk gesprek waar je wilt uitkomen. En technieken om open-minded te communiceren.

12 tot 999 deelnemers
1.5 uur of 3 uur
Nederlands, Frans en Engels
live en online
‘De boodschap straalt kracht uit, is direct. Je kan er onmiddellijk mee aan de slag.’
- Woord van de klant

Interactieve workshops: communicatie anders bekeken

Klaar om écht te luisteren? Om verbindend te communiceren?
Fasten your seatbelt, we gaan ... spelen.
Want de lerende mens is een spelende mens. Vandaag oefenen we op ludieke wijze onze communicatieskills. Interactief, met veel oefeningen, eyeopeners, mind breakers ...

In onze tien workshops beginnen we zachtjesaan, maar al snel duwen we je speels van geijkte paden. Halen je uit je comfortzone. Niet omdat het kan, wel omdat het je sterker maakt. We leggen scenario’s voor van hoe het anders kan.
Kijk in de spiegel: hoe ga jij om met andere meningen? Hoe slaag je er in om door anderen begrepen te worden ...?
Elke workshop belicht een ander aspect. Kies voor één module of voor een pakket. Na elke workshop ga je naar huis met een set concrete handvaten. Om verder te spelen of om je collega’s mee aan te stoken. Voor je het weet, wil je niet meer terug naar je comfortzone.

tot 12 deelnemers
1 dag of halve dag
Nederlands en Engels
 • Akkoord bereiken

  Hoe vind je elkaar wanneer je van mening verschilt?

 • Begrepen worden

  Hoe zorg je ervoor dat de ander begrijpt wat je bedoelt?

 • Actief luisteren

  Hoe stel je de ander centraal?

 • Niet persoonlijk nemen

  Hoe ga je om met vervelende opmerkingen?

 • Werken aan feedback

  Hoe zeg je op een constructieve manier wat je ervaart?

 • Prettig samen werken

  Hoe creëer je positieve vibes op het werk?

 • Impact vergroten

  Hoe win je aan overtuigingskracht

 • Bouwen aan zelfvertrouwen

  Hoe durf je meer op te komen voor jezelf?

 • Inspelen op de ander

  CommUNIceren met Insights Discovery als leidraad

 • Aangename kennismaking

  Verwerf inzicht in jezelf en anderen met het kernkwadrant

20210712 DSCF4305

Dagtraining: waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond

Alle neuzen in dezelfde richting. Collega’s die elke dag met volle goesting het onderste uit de kan halen voor een gezamenlijk doel. Samen sterk, dat gevoel. Een topteam en de droom van elke ondernemer. En haalbaar, tenminste als de communicatie open is en elk individueel teamlid zich gerespecteerd en begrepen voelt.

Met je team die sprong voorwaarts maken? Kies dan voor deze dagtraining. Inderdaad, een training. Dat betekent zelf aan de slag om als team een betere versie te worden. Smeer de kuiten maar in want stilzitten is voor tijdens de kantooruren. Hier gaan we hands-on oefenen met speelse oefeningen, rollenspellen en directe interacties. Met herkenbare scenario’s houden we je een spiegel voor. Je ontdekt je valkuilen en wijst je collega’s op eigen blinde vlekken. Alles in een veilige en ongedwongen sfeer.

Concreet: je keert terug naar de werkvloer met deze nieuwe vaardigheden:

 • Je hebt inzicht in je eigen communicatiestijl.
 • Je kunt beter omgaan met bezwaren.
 • Je staat open voor het standpunt van de ander.
 • Je hebt meer empathie voor jezelf en de ander.
 • Je laat veronderstellen achterwege en stelt echte vragen in de plaats.

Ready to rumble?

tot 12 deelnemers
1 dag
Nederlands, Frans en Engels

‘I remind myself every morning:
Nothing I say this day will teach me
anything. So if I’m going to learn, I must
do it by listening’

- Larry King

Individuele sessie

Een team is meer dan de optelsom van de afzonderlijke leden. Elk individu telt, maar iedereen communiceert op zijn of haar eigen manier. Je hebt de tafelspringer, de verzoener, de cynische doemdenker, de optimist tot in de kist ... Het inzicht in wie je bent, is het vertrekpunt voor een sterk team. Daarom geloven we sterk in persoonlijke coaching. Je weet waar je start, al zullen we ook afwijken van de gebaande paden. Daar waar de Spiegel van de Zelfreflectie staat. Je kijkt achteruit en vooral vooruit. We gaan één op één trainen op dat zelfbewustzijn. Kies tussen wandelcoaching en zelfinzicht met Insights.

Wandelcoaching


Paden ontstaan door erop te gaan. Onze coach loopt een stukje met jou mee. Als klankbord

 • om te luisteren naar waar je tegenaan loopt,
 • om beweging te brengen waar je zelf lijkt vast te lopen,
 • om inzicht te krijgen in jouw blinde vlekken.

De buitenlucht geeft zuurstof, maakt stramme spieren en vastgeroeste ideeën los. Terugkeren naar het vertrekpunt is geen optie. Inzicht doet je sterker in je schoenen staan. Je gaat vooruit en bij de volgende blokkade ken jij de shortcut naar de oplossing.

Zelfinzicht met Insights


Hoe communiceer jij? De tool Insights Discovery vertelt je hier alles over. ‘So what?’, denk je misschien. Via Insights kom je veel te weten over jezelf. Hoe je besluiten neemt bijvoorbeeld en het liefste leert. Hoe je aan anderen leidinggeeft of zelf bij voorkeur aangestuurd wordt. Kortom, via Insights kom je erachter welke teamrol jou op het lijf geschreven is.

Andere trajecten: