Training

Teambuilding voor een efficiënte samenwerking

Hoe het vertrouwen in elkaar versterken?

Je denkt: ik ken mijn collega’s. Logisch, want je brengt massa’s tijd met hen door. Maar ken je ze echt? De mens achter al die collega’s? Vaak niet. Nochtans, hoe je met elkaar omgaat, bepaalt de werksfeer voor een groot stuk. En een goede werksfeer is goud waard. Meer zelfs, schept vertrouwen. En is er vertrouwen, dan schieten de productiviteit, creativiteit en efficiëntie de lucht in. Ligt voor de hand, toch? Wil je toch net dat tikkeltje meer vertrouwen in het team?

Dan zit je goed bij onze teambuilding. We dompelen je onder in een doe- en voelprogramma, actief aan de slag met elkaar. Om jullie zo dichter bij elkaar te brengen. Tijdens uitdagende oefeningen leer je elkaar op een totaal andere manier kennen. En je zal beseffen hoeveel jullie echt gemeenschappelijk hebben. ‘Amai, straf! Dat wist ik niet van jou.’ Ons doel? Jullie mindset samen verschuiven van ‘moeten’ werken naar ‘graag’ werken. Met volle goesting.

Wie hard werkt, telt op.
Wie samenwerkt, vermenigvuldigt.
- Jef Colruyt

Beter samenwerken via verbindende communicatie

Maar waar gaan teams nu zo vaak de mist in? Want volgens Patrick Lencioni werkt 80% van de teams niet goed samen. Het gaat ook niet om samenwerken, maar om vertrouwen. Je wilt je nuttig en waardevol voelen. Collega’s vinden bij wie je terecht kan. Een open bedrijfscultuur waar het veilig is om je behoeftes en gevoelens te delen. Kortom, je wilt een plek waar je volledig jezelf kan zijn. De ingrediënten om zo een plek te creëren? Verbindende communicatie en vertrouwen.

Naar zo een plek streeft iedereen, toch? Dus laten we samen de sfeer in het team verbeteren! Yes! Alleen … hoe begin je daaraan? Wat is de magische formule voor een betere samenwerking? Wij weten het, en zetten tijdens de teambuilding samen de eerste stappen om het vertrouwen in elkaar te vergroten. Klinkt als muziek in je oren? Daar zeg je wat. De rode draad in de training is – tromgeroffel! – een muzikaal pak. Met ludieke opdrachtjes wordt via het pak de volgende teamopdracht onthult. Een laagdrempelige manier om iedereen op een amusante manier in beweging te brengen. Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Teamwerk begint met vertrouwen opbouwen.
De enige manier om dat te doen is door de teamleden aan te sporen zich kwetsbaar op te stellen.
- Patrick Lencioni

Leerdoelen

In een notendop: wat leer je tijdens deze teambuilding?

Welke behoefte voor ieder groepslid het meest cruciaal is om zich goed te voelen op het werk.

Hoe je plezier maakt op het werk.

Hoe je je richt op het positieve. Klagen lucht op, maar haalt de sfeer naar beneden.

Hoe je niet probleemgericht, maar oplossingsgericht communiceert.

Dat een welgemeend compliment het zelfvertrouwen boost.

Dat je zelf instaat voor je welzijn en geluk.

Dat je investeert in relaties met anderen door open te zijn over wat je denkt en voelt.

Je kan kiezen voor een halve dag of een volledige dag teambuilding. De inhoud blijft hetzelfde. Maar kies je voor de korte versie? Dan ligt het tempo wat hoger. Tijdens een dagtraining oefenen we meer praktijkcases.

Praktische info

Lengte: een halve of hele dag

Aantal deelnemers: tussen 4 en 12

Taal: Nederlands of Engels

Shutterstock 1033513528 2